Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

End of reign

Ενα χτύπημα μοιραίο. Κι όσο μπορείς να το αντέξεις, άλλο τόσο δυναμώνει για να σου θυμίζει πως κάποτε, κάποιοι μίλησαν γι'αυτό. Πέφτει. Πέφτει ένδοξα, σαν εκείνους τους βασιλιάδες που κάποτε έχτιζαν τα παλάτια τους πνιγμένα στο χρυσάφι. Μα δεν τους είπε ποτέ κανείς πως το χρυσάφι δεν ήταν τίποτα παραπάνω απο εφτά γράμματα. Εφτά γράμματα, εφτά ψυχές, εφτά κατηγορίες. Πέφτει. Κι αν συνεχίσει να πέφτει, θα γεμίσει τον κόσμο με μια αρρώστια τόσο βαριά, που η μοίρα όσες φορές κι αν γραφτεί, κανείς δεν θα γλιτώσει. Το χέρι ψηλά, η παλάμη κλειστή, κι ο δείχτης να σημαδεύει τον ουρανό. "Εκεί θα 'μαστε όλοι μια μέρα..". Κι όσα θα κοιτάμε απο ψηλά θα μας φωνάζουν ιστορίες για αχρείους, σημεία και τέρατα..Πέφτει. Πέφτει βίαια, λες και το χτύπημα του ρούφηξε τη δύναμη που κάποτε τον κοίταζε στα μάτια και τον ξυπνούσε. Δεν ξέρω τι αφήνει πίσω. Ετσι κι αλλιώς η ψυχή και η δύναμη δεν μετριούνται στα δάχτυλα. Ετσι κι αλλιώς, αν μπορούσε να μετρήσει κανείς το φώς, θα κλεινε τον κύκλο της ζωής του σ'εκείνα τα τελευταία δευτερόλεπτα που έδειχνε τον ουρανό.

Πέφτει. Πέφτει γιατί οι γραφές το λένε. Κι όσα έγραψαν αυτοί, εμείς τα ακολουθούμε κατα γράμμα. "Κι αυτός θα πέσει μια ώρα που οι μέρες και οι νύχτες δεν θα 'χουν τελειωμό, κι αν δείξει τον ουρανό, τότε μαζί του κι ο κόσμος θα χαθεί.."

Κι έτσι φύγαμε όλοι για ταξίδια. Ταξίδια στο άπειρο, στο άγνωστο, εκεί που το μαύρο και το άσπρο συγκρούονται και φτιάχνουν χρώματα που δεν τους δώσαμε ακόμη ονόματα. Κανείς δεν φοβάται, γιατί τώρα πια όλοι ξέρουν. Κανείς δεν κοιτάει που πάμε, γιατί όλοι εμπιστεύονται...παράδοξο..αυτός που κάποτε έπινε κρασί και λέρωνε τα χέρια του με αίμα, είναι αυτός που έσωσε τον κόσμο...Πέφτει, και θα πέφτει, μέχρι το τελευταίο σκοινί που κρατάει αυτο τον κόσμο να κοπεί. 

Ανοίγω τις πόρτες και περιμένω. Είναι όμορφο να βλέπεις τον κόσμο να χάνεται απο ψηλά.

Κάποτε δήλωσα ταξιδιώτης. Ποτέ όμως δεν διευκρίνησα που κάνω τα ταξίδια μου..κι όσο παράδοξο κι είναι, είμαι χαρούμενος με ό,τι έχω. Γιατί αυτά που έχω, είναι αυτά που είμαι...

1 σχόλιο:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

εγω θα σταθω σε αυτο που εγραψες και θα συμφωνησω.αυτο που εχω ειναι αυτο που ειμαι.
Καλη εβδομαδα να εχουμε απο αυριο και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)